Daar kom je wel je bed voor uit!
Ingredienten:
·
350 gram tarwebloem (speltbloem)
·
150 gram volkorenmeel (ik meng havermeel,
roggemeel en spelt volkorenmeel)
·
50 gram zonnebloempitten
·
25 gram
havermout
·
25 gram sesamzaad
·
1/4 theelepel droge gist
·
1 theelepel zeezout
·
4 dl handwarm water
·
1
theelepel honing
·
2 eetlepels extra zonnebloem pitten of maanzaad
of sesamzaad voor bovenop de broodjes
Bereiding:
s ‘Avonds voor het slapen gaan doe je nog snel even de ingrediënten
in een beslagkom en meng je dit met een rubberen
spatel totdat al het water is opgenomen
door het meel. Nu dek je de kom af met plasticfolie en laat je deze op
kamertemperatuur rijzen tot de volgende ochtend ( minimaal 10 uur).
s ‘Ochtends bestuif je
het aanrecht royaal met bloem en stort dan het kleffe deeg erop. Je doet dit
door met de rubberen spatel het deeg uit de kom te schrapen en te laten
neerkomen op het bebloemde vlak. Nu het
deeg een beetje in een rechthoek trekken met de spatel en dan in de lengte
richting in drieën vouwen en weer een beetje plat duwen. Je bestrijkt het deeg
nu met een beetje water en dan strooi je de zonnebloempitjes erop. Nu laat je
het deeg nog een half uur met plasticfolie afgedekt rusten. Zet na 15 minuten
de oven aan op 250 °C en hete lucht stand. Als je een ovensteen hebt, plaats
die dan op het rooster op de een na onderste trede. Heb je geen ovensteen,
plaats dan de bakplaat op de een na onderste trede.
Na een half uur snijd je het deeg in 12 stukken. Zet je oven
op 225 °C en doe je de oven open. Plaats de broodjes stuk voor stuk op de steen
of op de bakplaat met een platte spatel . Doordat ze van onderen met bloem bedekt
zijn en direct dichtschroeien van de hitte, plakken ze niet vast. Doe de
ovendeur weer dicht en bak ze in 12 minuten af.
|
Lekker! Lijkt op een recept hier in huis maar volgens mij erg lekker met extra havermout, sesamzaad en zonnebloempitten. Gaan we proberen!! Liefs, Daan
BeantwoordenVerwijderen