Translate

zaterdag 4 januari 2014

Bisschopswijn

Bisschopswijn is bij ons de zelfgemaakte glühwein die trekkend op een oud petroleum stelletje het huis vult met een heerlijke geur op oudjaarsdag! Wij eten daar natuurlijk zelf gebakken oliebollen bij. Het zou ook gedronken kunnen worden op 5  december om zijn naam eer aan te doen. Elke winterse dag wordt er feestelijk door!

 

Benodigdheden:

1 fles bordeaux
1 zelfde fles gevuld met water
1 pijpkaneel
1 stukje foelie
1 sinaasappel
4 kruidnagels
suiker naar smaak
 

Bereiding:

Voeg de wijn en het water in een pan met dikke bodem samen. Doe de pijpkaneel en de foelie erbij. Was de sinaasappel goed en prik er de kruidnagels in. Stop de sinaasappel in de pan. Verwarm de bisschopswijn totdat er damp af komt en zet dan de pan met deksel erop op het kleinste pitje op een warmhoudplaatje. Laat de wijn minstens 3 uur trekken. Voeg suiker naar smaak toe aan de bisschopswijn in de pan en proef. Ik neem zo'n 150 gram suiker per fles wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten