Translate

zaterdag 3 mei 2014

Basis pizza saus

Zelf kleine pizza's maken is voor onze jongens een geliefde activiteit. Eerst het deeg maken en laten rijzen, dan de pizzasaus laten inkoken en ondertussen al het beleg alvast snijden en in aparte bakjes klaarzetten. Deze meivakantie was het ook weer een verzoeknummer waar ik graag gehoor aan gaf. Om de zelfgemaakte pizza helemaal af te maken wilde ik dit keer ook de saus die je op de bodem smeert zelf maken. Mijn broer Maarten heeft daar een lekker recept voor en die werd dus even gebeld!

 

Ingrediƫnten(6 p):


2 blikjes biologische tomaat in stukjes
4 grote tenen knoflook
Scheut olijfolie
1 eetlepel vers fijngehakte rozemarijn, tijm en oregano of
1/2 eetlepel pizza kruiden
Snufje zout
Scheutje balsamico azijn
 

Bereiding:


Doe in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie. Fruit hierin de fijngeperste knoflook aan. Voeg de blikjes tomaat in blokjes toe en de fijngehakte kruiden. Roer even door en laat vervolgens aan de kook komen. Zet nu de pan op het kleinste pitje en laat dit 45 minuten inkoken tot de olie zichtbaar wordt. Voeg nu een snufje zout en een scheutje balsamico azijn toe en zet het vuur uit. De saus is klaar voor gebruik op de pizzabodem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten