Translate

donderdag 8 mei 2014

Jeroen's appelkruimel toetje


Deze herfst en winter favoriet van papa Jeroen moest ook nog even worden toegevoegd aan mijn kook (b)logboek van ons gezin. Het is een recept dat ook op de blog “koken bij meester Jeroen” staat maar dan zijn de verhoudingen aangepast aan 2 persoons recepten voor de leerlingen van zijn school. Voor de verwerking van amandelspijs dat is overgebleven na de sinterklaas periode is dit een lekker en handig recept!


Ingrediƫnten (6p.):


500 g  moesappel zoals Goudreinette  of Rode Boskoop
2 eetlepels  rietsuiker
2 eetlepels  amandelspijs
2 theelepels  kaneel
1 theelepel  citroenrasp
100 gram zachte boter
1 ei                  
snufje zout
150 gram suiker
200 gram  tarwebloem
120 gram  havermout 
2 eetlepels kokosrasp


Bereidingswijze:


Verwarm de hete luchtoven voor op 200˚ C.  Schil de appels en snijd de 4 partjes in dunne plakjes.  Voeg suiker, amandelspijs, kaneel en citroenrasp er aan toe en meng dit. Leg dit appel mengsel in een platte ovenschaal.
Doe voor  het kruimeldeeg in een kom boter, ei, zout, suiker, bloem, havermout en kokosrasp en meng dit totdat er deegkruimeltjes ontstaan. Verdeel de deegkruimels over het appelmengsel. Zet 25 minuten in de oven, totdat er een goudbruin korstje opkomt
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten