Dit was deze zomer onze Poolse vakantiecake met vers geplukte blauwe bessen van eigen erf in Pilchowice. De bessen werden geplukt door Keimpe of Hylke en het deeg in een handomdraai gemaakt door Pelle! (en het laatste stukje gestolen door Ypke) Foei!
Ingrediƫnten (10stukjes):
100 gram suiker2 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
Snufje zout
1 theelepel vanille essance
75 ml melk
75 ml zonnebloemolie
2 eieren
150 - 200 gram blauwe bessen of bosbessen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng alle droge ingrediƫnten in een kom. Voeg de olie, melk, vanille en ei bij elkaar in een andere kom en klop dit goed. Voeg beetje bij beetje het droge bloemmengsel toe.
Meng alle droge ingrediƫnten in een kom. Voeg de olie, melk, vanille en ei bij elkaar in een andere kom en klop dit goed. Voeg beetje bij beetje het droge bloemmengsel toe.
Doe in een kleine ovenschaal (20 cm) bakpapier en spreid het deeg uit over de bodem. Strooi de blauwe bessen er over heen en zorg dat de hele bovenkant er gelijkmatig mee bedekt is. Bak 25 minuten in de oven. Bestrooi met een lepel suiker zodra de cake uit de oven komt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten