Wat is er leuker dan zelf je broccoli kweken en dan als je zo'n mooie broccoliroos oogst hem verwerken in een zomerse hartige taart! Pelle heeft dit jaar wel 30 broccoliplantjes opgekweekt tot rozen en roosjes die we naar hartelust hebben verwerkt in lekkere recepten! Met dank aan de Albert Heijn die de leuke zadenkweekbakjes actie had afgelopen voorjaar en Jeroen's recept! Als je bladerdeeg te vet vindt om mee te werken dan kun je met een gerust hart deze hartige taart bodem maken! Bovendien leent deze bodem zich voor vrijwel iedere hartige taart alleen moet je dan wellicht de kruiden die in het deeg verwerkt zitten, aanpassen!
Kwarkpolentadeeg:
85 gram tarwebloem
85 gram maïsgriesmeel = polenta
160 gram magere kwark
90 gram koude boter In blokjes gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel korianderzaad, gemalen in de
vijzel
bakpapier
Vulling:
1 eetlepel zonnebloemolie
500 gram broccoli, in kleine roosjes
2 rode uien, in halve ringen
1 dikke teen. knoflook fijngeperst
1 theel. nootmuskaat
½ theel. zout
30 gram fijne havervlokken
175 gram gemalen extra belegen kaas
80 ml crème Fraîche
2 eieren, losgeklopt in een schaaltje
Bereiding:
Verwarm de hete luchtoven voor op 190 °C. Doe beide meelsoorten in de kom met de kwark. Leg de stukjes boter erop. Met zout en koriander. Vermeng het met elkaar met één hand. Vorm het tot een gladde bal. Nauwelijks kneden met de handen. Dek de kom af met plastic folie, en laat minimaal 15 minuten in de koelkast rusten.Verhit de olie in de pan. Fruit de rode ui en de knoflook met de broccoli tot de laatste beetgaar is. Voeg nootmuskaat en zout toe.
Doe in een springvorm met 28 cm doorsnee bakpapier op de bodem. Strooi wat bloem op een schoon aanrecht, rol de deegrol eroverheen. Rol met deegroller het deeg uit en doe het op de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de havervlokken op de bodem van het deeg. Doe het broccoli-mengsel erop, daarna kaas-room mengsel en als laatste de eieren. Bak hem in 30 minuten af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten