Translate

zondag 15 november 2015

Kruidnoten

Sinterklaas is alweer in ons land gearriveerd en ik heb nog maar 3 weken te gaan of alles moet alweer klaar zijn voor de zak! Eerst maar eens in de sfeer komen met lekkere bakluchten en wat sinterklaasmuziek op de achtergrond. Hylke is van de partij en staat met schort om in de aanslag om het kruidnootjes deeg te gaan kneden! Ons houtfornuisje brandt en de oven geeft zowaar de juiste kruidnoten baktemperatuur aan. Iets wat ik nog niet geleerd heb zelf te regelen sinds we op hout stoken! Dus aan de slag! Blijk ik geen donkerbruine basterd suiker in huis te hebben en neem dus maar de donkerbruine Javaanse palmsuiker die ik wel heb, de speculaaskruiden komen immers ook uit de Oost dus dit zal vast wel smaken!
En dat het smaakt is gebleken vandaar dat ik dit nu zo makkelijke recept hier op de blog wil vastleggen want in het vervolg blijf ik palmsuiker gebruiken voor knapperige kruidnootjes en ook voor speculaas!


Ingrediƫnten:

150 gram roomboter
125 gram palmsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de boter met de palmsuiker, speculaaskruiden, het snufje zout en het zelf rijzend bakmeel. Voeg de 4 eetlepels melk toe en kneed hier een soepel deeg van. Zet dit een uur weg zodat de specerijen goed in het deeg kunnen trekken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bol deeg in 4 stukken die je ieder tot een lange worst rolt. Snijd de worst in plakjes van een halve centimeter en rol hier bolletjes van die je op de bakplaat legt. alleen even aandrukken zodat het bolletje niet meer kan wegrollen. Bak de kruidnoten in de oven in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten