Translate

zondag 15 november 2015

Poolse kefir pannenkoekjes

Elk jaar als wij weer in Pilchowice, Polen zijn aangekomen dan dient ieder van ons zo zijn culinaire favoriete verzoeknummers in voor een echt Pools recept! Eentje daarvan is de kefir pannenkoek: een soort luchtig flensje met daarin, afhankelijk van het seizoen, bessen of schijfjes appels en bereid met kefir en opgeklopt eiwit. En dat bakken we dan natuurlijk op het mooie houtfornuis! Als je nu niet aan kefir kunt komen, meng dan karnemelk met yoghurt voor de juiste dikte en zuurheid. Bak gerust het beslag op want koud zijn ze ook heerlijk!

 

Ingrediënten:

2 kopjes kefir (of 1 karnemelk en 1 yoghurt)
2 kopjes bloem
2 eieren gesplitst
1 theelepel met kop bakpoeder
snuf zout
2-3 appels in dunne schijfjes gesneden of 250 gram bessen of ander klein fruit.


Bereidingswijze:

Splits de eieren en klop het eiwit met een snufje zout stijf. Voeg de bakpoeder aan de bloem en meng dit meng de kefir en de 2 eigelen tot een beslag dat op een dikke room lijkt. Klop het stijve eiwit er luchtig doorheen en voeg het fruit toe. Giet in een koekenpan in 3 kleine hoopjes het beslag en laat dit op gematigde temperatuur gaar worden. Draai om zodra de bovenkant bubbeltjes vertoond en het beslag niet meer vloeibaar is. Heerlijk met poedersuiker of honing!


Deze herfst versie van de kefir pannenkoekjes maakte ik met verse cranberries van de markt in Jelenia Gora!

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten