Translate

vrijdag 24 januari 2014

Chocolade worteltaart

Deze variant van de worteltaart is in ons gezin meer iets voor de grote mensen aangezien zuidvruchten het bij de kinderen juist niet zo goed doen. Als ik een kinder variant wil maken, dan wissel ik de hoeveelheden van de wortel en de zuidvruchten om en dan maal ik de zuidvruchten in de raspmolen. De combinatie met chocola is erg lekker!


Ingrediƫnten (16 stukjes)

125 gram zelfrijzend bakmeel (Speltmeel + 1/2 theel. bakpoeder)
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
150 gram bruine basterdsuiker
100 gram fijngerapste wortel
200 gram gehakte gemengde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen, abrikozen
100 gram pure chocolade tabletjes
25 gram geraspte kokos
2 eieren
100 gram ongezouten boter gesmolten

voor het toplaagje:
125 gram cream cheese
25 gram zachte ongezouten boter
100 gram poedersuiker
3 theelepels citroensap
50 gram gehakte geroosterde walnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180oC. Bekleed een ondiep bakblik van 23 x 23 cm met bakpapier. Zeef het meel met de kaneel in een grote kom. Voeg suiker, geraspte wortel, gemengde gehakte zuidvruchten, chocolade en kokos toe. Roer dit kort. Roer de geklopte eieren en de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het oppervlak glad. Bak de koek in ca. 30 minuten goudgeel. Laat hem in de vorm afkoelen en stort hem op een vlak werkblad.

Voor het toplaagje:
Rooster de walnoten 7 minuten in de oven en hak ze fijn. Roer de roomkaas en boter met een lepel in een kleine kom glad. Voeg poedersuiker toe en klop het mengsel in 2 minuten luchtig. Voeg het citroensap toe en klop het er goed door. Bestrijk de koek met het kaasmengsel en bestrooi hem met walnoten. Snijd hem in 16 vierkantjes en deze in driehoekjes.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten