Translate

vrijdag 17 januari 2014

Spaghettisaus met venkel en salami

Ook dit recept mag niet ontbreken in ons recepten (b)logboek want het is een echte familie favoriet en snel te maken, dus makkelijk voor de drukke door de weekse dagen! Dit recept is een variant op die van Jamie Oliver.

 

Ingrediënten(5 p):

  • olijfolie
  • 150 g goede, pittige Italiaanse salami, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 knolvenkel, gehalveerd en in dunne plakjes, de bovenste plukjes apart gehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 g
  • naar keuze: 1 gedroogde Spaanse peper, verkruimeld
  • 450 g gedroogde spaghetti (ik neem spelt spaghetti)

Bereidingswijze:

Snijd de venkel fijn en kook deze even apart in water 10 voor. Neem zoveel water dat de venkel net onderstaat. Giet 2 flinke scheuten olijfolie in een pan. Doe er de salami en knoflook bij. Kneus het venkelzaad licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan. Laat het 1 minuut bakken op een lage pit - het vet moet uit de salami bakken en deze moet krokant worden.  Voeg de bliktomaten toe met eventueel wat gedroogde Spaanse peper en doe nu de venkel met het kookvocht erbij, roer, doe het deksel schuin op de pan en zet de pit iets hoger. Laat nog 10 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt. Breng op smaak met verse peper en eventueel wat groentebouillonpoeder. Kook de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water al dente.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten