Translate

vrijdag 17 januari 2014

Vissoep met venkel

Afgelopen woensdag was het de "geluksdag" van Keimpe. Dat betekende dat hij aan de beurt was om te kiezen wat ik die avond zou koken. Hij weet het meestal direct en deze keer kwam hij met het verzoek om de vissoep te maken die we bij Danielle in Noorwegen gegeten hadden.


Ingrediënten (5p):

1 scheut olijfolie om in te bakken
1 rode ui grof gesneden
1 grote teen knoflook geperst
1 venkel fijn gesneden
1 winterwortel in julienne reepjes gesneden
1 rode paprika
2 blikje tomaten in stukjes
1 liter visbouillon
1 glas witte wijn
1 half mespuntje cayennepeper
200 gram witte vis in stukken
200 gram zalm in stukken
100 gram garnalen, mosselen, inktvis gemengd (seafood mix)
10 takjes verse peterselie fijn gehakt
sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:

Giet de olijfolie in de soeppan en fruit daarin de ui, de knoflook en de cayennepeper. Voeg zodra de ui wat glazig is de fijngesneden groenten erbij en fruit dit nog even 5 minuten mee. Voeg de wijn toe en daarna de bouillon en de tomaten. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken zodat de groenten beetgaar worden, maar niet echt gaar. Voeg de blokjes vis en de seafoodmix toe en verwarm dit mee totdat de vis gaar is, maar laat het niet koken. Voeg als laatse het citroensap en de fijngehakte peterselie toe en eventueel nog een scheutje lekkere olijfolie. eet met geroosterd speltbrood / stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten