Translate

maandag 26 januari 2015

Apple crisp

Crumbles, crisps en kruimels als toetje! Alles van dit soort op een in blokjes gesneden goudreinetten laag gestrooid, levert een heerlijk winters warm en geurend toetje op! Deze snelle variant is er eentje met een subtiel Midden Oosters tintje door het gebruik van het sinaasappelbloesemwater!
 
Ingrediƫnten:
125 gr boter
60 gr havermout
40 gr gehakte amandelen
30 gr kokos
70 gr bloem
1 theelepel kaneel
75 gr lichte basterdsuiker
snufje zout
500 gr goudreinetten in stukjes gesneden (5-6)
50 gr suiker
1-2 dopjes sinaasappel bloesem water
 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Vet een ovenschaal in met wat boter, meng de appelblokjes met de 50 gram suiker en de dopjes sinaasappelbloesemwater. Verspreid dit gelijkmatig over de ovenschaal.
Meng in een kom de overige ingrediĆ«nten en snijd met een mes en vork de boter in kleine blokjes. Kneed vervolgens het mengsel tot een kruimelachtig deeg dat je in stukjes verdeeld over de appelblokjes. Zet de schaal in de oven voor 25 minuten en laat een beetje afkoelen voordat je het opdient met koude vla of vanille ijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten