Translate

woensdag 14 oktober 2015

Groene tomaten chutney

Tomatentroost noem ik dit recept omdat je het van de laatste tomaten maakt die het niet meer redden om mooi rood te worden. Dus als je tomaten dreigen bruin te worden aan het einde van de zomer, pluk dan alles van groen tot oranje van je tomatenplanten en bereid daar deze heerlijke chutney van. Dan zijn ze tenminste niet voor niets gegroeid!


Ingrediƫnten:
Voor ongeveer 3,5 kilo chutney:
2 kg groene tomaten
750 g rode uien
5 tenen knoflook fijn geperst
500 g goudrenetten
6 dl azijn
250 g rozijnen of dadels
3 Spaanse rode pepers
25 g gemberwortel
2 afgestreken theelepels zout, of naar smaak
300 g suiker

Bereidingswijze:
Snijd de gewassen tomaten in stukjes. Pel de rode uien en hak ze fijn. Snijd de geschilde appels in stukken, pers de knoflook fijn. Doe de tomaten, uien, knoflook en appels met de helft van de azijn in een ruime pan met dikke bodem. Ontpit de dadels. Ontdoe de rode pepers van hun zaden en snijd ze heel fijn. Rasp de gemberwortel. Doe bij de rest in de pan en kook alles op een zacht vuur tot moes. Roer de rest van azijn, zout en suiker erdoor en laat de chutney zacht koken tot hij dikker wordt. Doe de chutney in gesteriliseerde potten en sluit goed af.
Deze chutney is erg lekker op een boterham met kaas of een kaaspannekoek!

Mijn kelderplank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten