Translate

maandag 4 juli 2016

Semoor terong ~ Smoor van aubergine en tomaat

Het wordt tijd dat ik eens een beginnetje maak met onze favoriete Indonesische recepten op de blog te vermelden. Zo gewend als ik ben dit soort gerechten uit mijn hoofd te maken, zorgt ervoor dat je ze juist over het hoofd ziet. Aubergine is in de hoofdrol bij dit heerlijke groente gerecht. De aubergine wordt gesmoord in een tomaten - ketjap saus en smelt op de tong!



Ingrediƫnten:

2 grote aubergines of 3 kleine
5 tomaten
Sap van een halve limoen
1 ui fijngesneden
1 grote teen knoflook geperst
2 theelepels palmsuiker
3 eetlepels ketjap manis
3 theelepels sambal oelek
Klein scheutje zonnebloemolie


Bereiding:

Snijd de aubergine in plakken, doe ze in een vergiet en besprenkel ze royaal met zout. Laat ze een half uur staan totdat je bruine druppels er van af ziet komen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en laat deze even meebakken. Laat alles even 15 minuutjes zacht door pruttelen. Spoel ondertussen de aubergines goed af onder stromend water. Dep ze een beetje droog met keukenpapier. Voeg vervolgens de ketjap, de limoensap en de sambal toe aan de tomatensaus en laat dit verder sudderen. Voeg als dit goed gemengd is de aubergine stukken toe en stoof met deksel op de pan, de aubergine gaar in de tomatensaus!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten