Translate

maandag 2 juli 2018

Fruit pizza


Er is weer volop klein fruit te plukken! De frambozen, rode bessen, blauwe bessen en kruisbessen doen het goed bij dit mooie droge zomerse weer! Dus wordt deze taart weer vaak bij ons gemaakt. Hij is snel en makkelijk even tussendoor voor te bereiden. Ook mensen die niet van al die zoetigheid houden, kunnen een puntje van deze fris en fruitig smakende pizza erg waarderen. Zie je ergens wilde frambozen of bramen (wildplukken) of heb je een bessenstruik in je tuin of op je balkon? Aarzel niet en pluk!


Ingrediënten:
Geraspte schil van een ½ citroen
120 gram tarwebloem of gluten vrij meel
80 gram polenta = maïsgriesmeel
120 gram koude roomboter
100 gram rietsuiker
snufje zout
3 eetlepels havermout
350 gram klein fruit zoals frambozen, bramen, blauwe bosbessen en rode bessen.
150 ml crème fraîche
2 eetlepels vloeibare honing
1 bakplaat, bedekt met bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven  voor op 190º C.
Doe de bloem met de polenta in de beslagkom en leg de boter in stukjes erop. Snijd met 2 etensmessen de boter fijn. Doe de citroenschil, suiker, zout erbij en kneed hiervan een mooie bal. Rol hem met wat bloem uit op een vel bakpapier en leg het bakpapier met de lap deeg van ± ½ cm dik op een bakplaat en zet het minimaal 15 minuten koel weg in de ijskast.
Vermeng ondertussen de honing met de crème fraîche met een rubberen spatel. Haal de bakplaat uit de ijskast en verspreid de havermout er gelijkmatig over heen. Strooi hierop het klein fruit. Verspreid als laatste het crème fraîche met honing mengsel in kleine klodders op de fruit pizza.
Bak in de voorverwarmde oven voor 25 minuten.

 
 



2 opmerkingen: