Translate

dinsdag 15 oktober 2013

Danielle's Noorse wafels

Een van mijn beste kookvriendinnen is een aantal jaren geleden naar Noorwegen verhuisd. Afgezien van veel gemiste koffiemomentjes samen, levert het ook leuke voordelen op zoals bliksembezoekjes naar Noorwegen en heerlijke Noorse recepten. Zie hier haar wafelrecept: 

 

Ingrediƫnten:

  • 3 eieren
  • 150 g suiker (75 gram is voor mij genoeg)
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 2 dl karnemelk
  • 4 dl halfvolle of volle melk (lactose vrij kan ook)
  • 350 g bloem (ik neem Speltbloem)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kardemom
  • 50 g gesmolten boter

Bereiding: 

Roer de eieren even los met de suiker (je hoeft ze niet wit en luchtig te roeren), karnemelk erbij roeren en dan daarna om en om de melk en het droge mengsel van bloem-bakpoeder-kardemom erbij mengen. Tenslotte de gesmolten boter erdoor roeren. Het beslag even een uurtje laten staan. Als je spelt gebruikt, maak dan het beslag een halve dag van te voren anders worden de wafels niet mooi bol!

Bak in een elektrisch wafelijzer en dan natuurlijk eten op z'n Noors: met aardbeienjam en zure room!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten