Translate

donderdag 24 april 2014

Ratatouille

Deze ratatouille heb ik voor het eerst gemaakt en gegeten in Portugal tijdens de kook~vakantie~week waarin ik Jeroen leerde kennen. Het resultaat van de combinatie van deze zomergroenten met een takje rozemarijn, een scheutje balsamico azijn en honing is een heerlijk lichte smaakvolle maaltijd!


Ingrediënten (5p.):  foto volgt nog

1 aubergine
1 courgette
3 paprika's
2 rode uien
1 doosje champignons à 250 gram
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn of een paar takjes verse basilicum
1 blikje gehakte tomaten
1/2 blikje water
1 bouillon blokje (kip)
1 scheut olijfolie om in te bakken
peper naar smaak
1 scheutje balsamico azijn
1 eetlepel honing

eventueel gerapste kaas

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi royaal met zout en doe deze in een vergiet. Laat minimaal 15 minuten staan. Snijd vervolgens de paprika's, cougette, uien, knoflook en champignons ieder in stukjes. Begin met het fruiten van de uien en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg eerst de paprika's en daarna de courgettes toe. Spoel nu de gezoute aubergine goed af en deb de blokjes droog met keukenpapier. Voeg nu de aubergine toe aan het groentenmengsel en roerbak de groente nog 5 minuten, voeg de champignons toe en laat nog weer 5 minuten roerbakken. Voeg nu ook de Rozemarijn toe (als je na afloop geen verse basilicum wilt toevoegen). Voeg vervolgens het bouillonblokje en de tomaten in stukjes en het water toe. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Proef of de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met een scheutje balsamico azijn, een eetlepel honing en vers gemalen peper. Wanneer je geen rozemarijn hebt toegevoegd kun je verse basilicum blaadjes bovenop strooien voordat je de schotel op tafel zet!

Je kunt dit eten met pasta, rijst of aardappelpuree en geraspte kaas!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten