Translate

dinsdag 22 april 2014

Japanse witlof salade

Deze witlof salade is heerlijk door zijn eenvoud en pure smaken. Het bittere van de witlof, het zilte van de surimi, het friszure van de limoen en het pittige van de wasabi! Hij is ook nog eens heel snel te bereiden en makkelijk in grote hoeveelheden te maken voor een feestje!


IngrediĆ«nten (4-5 p.):    Foto volgt nog!

6 stronkjes witlof
1 zakje surimiflakes Ć 150 gram
1 rijpe avocado
4 eetlepels mayonaise
1 limoen sap en rasp
1-2 theelepels wasabipoeder
1 theelepel suiker
evt. snufje zout

Bereiding:

Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal het bittere hart eruit en het kontje eraf. Trek de blaadjes stuk voor stuk los. Rangschik ze eventueel mooi op een grote platte ronde schaal.
doe dit met alle witlof. Strooi vervolgens de surimiflakes erover heen en zorg dat de onderste witlofblaadjes ook van de surimi wat vulling krijgen. Snijd de avocado in blokjes en verdeel deze ook gelijkmatig over de salade heen. Meng nu in een kommetje de mayonaise, het sap van 1 limoen, naar smaak, begin dus met een beetje, de geraspte schil van dezelfde limoen, de wasabipoeder, suiker, en eventueel een snufje zout een frisse dressing die een beetje pit heeft. Verdeel de dressing over de witlof salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten