Translate

dinsdag 22 april 2014

Chocolade courgette taart

Bij de voorbereiding van een verjaardag hoort het kiezen van een taart. Deze chocolade taart staat zeker in de kindertop 3 van ons gezin. Soms maak ik hem in de vorm van mini muffins als traktatie dienend voor school. In dat geval vervang ik de suiker voor stevia. De fijn geraspte courgette zorgt voor een verend en ietwat vochtige cake die niet snel uitdroogt. De jongens vinden het een grote grap dat er in een chocoladetaart een hele geraspte courgette gaat! Omdat het een Canadees recept is, zijn de hoeveelheden in cups aangegeven.


Ingrediënten:

1/2 cup zonnebloem olie
1 cup rietsuiker
2 eieren
1/2 cup karnemelk
1 theelepel vanille poeder
2,5 cup (spelt) bloem
1/4 cup cacao
1 theelepel met kop koeksoda
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepelkaneel
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
2 cups fijn geraspte courgette
1/2 cup gehakte walnoten
1/2 cup pure chocolade tabletjes

eventueel Chocolade toplaag:
1 bakje creme frîache
150 gram witte chocolade

Bereiding:

verwarm de oven voor op 175 graden C. Meng de olie met de suiker en voeg de eieren en karnemelk toe. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en voeg beetje bij beetje het olie-suiker mengsel toe. Roer de geraspte courgette erdoor. Nu kun je kiezen of je de gehakte noten en de chocolade tabletjes door het beslag heen roert of bovenop strooit als het beslag in een bakblik met bakpapier gestort wordt. Allebei is lekker. Ik doe bij een taart zonder toplaag de nootjes en chocolade bovenop maar als ik een feest versie maak met chocolade creme bovenop de taart dan meng ik de nootjes en chocolade tabletjes door het beslag heen. Zet in de oven voor 45 minuten en prik ter controle even met een breinaald. Als deze er schoon uitkomt is de taart klaar. Laat afkoelen voordat de toplaag er op gaat.

Toplaag:

Smelt au bain marie de chocolade, laat dit een beetje afkoelen en roer de gesmolten chocolade bij de creme fraîche. Spatel dit bovenop de taart en laat verder afkoelen. Nu kun je de taart versieren met bv. verse aardbeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten