Translate

donderdag 10 april 2014

Rabarber crumble met amandel en gember

Wat word ik vrolijk van de eerste rabarber! Het is voor mij een tastbare aankondiging van een nieuw vruchtbaar seizoen! Gisteren heb ik dan ook weer onze toetjes favoriet gemaakt die bij dit seizoen hoort: een rabarber crumble met amandel en gember! de mannen schepten alle vier 2 maal op en toen was de schaal dus leeg. Het recept is oorspronkelijk afkomstig van Delia Smith. 


Ingrediƫnten (6p):

900 gram rabarber
75 gram rietsuiker
1/2 eetlepel vers geraspte gember

voor de crumble:
110 gram blanke amandelen
100 gram koude boter
175 gram (spelt)bloem
1 opgehoopte theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemberpoeder
snufje zout
80 gram licht bruine basterdsuiker


Bereiding:

Begin met het wassen van de rabarberstengels en snijd ze dan in stukjes van 1,5 cm. Meng de rietsuiker en de geraspte gember door de stukjes rabarber en verdeel dit over een ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius en hete lucht stand. Maak nu de crumble door de boter, suiker, bloem en bakpoeder, specerijen en het zout in een keukenmachine te doen en deze te laten draaien totdat er kruimeltjes deeg ontstaan. Voeg nu de amandelen toe en draai nog even kort zodat de amandel niet te fijn vermalen wordt, maar nog lekker herkenbaar is. Strooi de kruimels over de rabarber heen en zet in de oven voor 35-40 minuten. Laat 10 minuten staan voor het opdienen.
Lekker met vla, vanillesaus of roomijs!

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten(dot)nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Olga,

    Thanks for pointing this out to me!

    BeantwoordenVerwijderen