Translate

maandag 31 maart 2014

Griesmeelpudding met frambozensaus

Oma Kitty maakte de lekkerste griesmeelpudding. Ik heb hier al heel wat harten mee veroverd. Zo ook die van mijn mannen!

 
 

Ingrediënten:

100 gram griesmeel
70 gram suiker
1/2 theelepel vanille poeder
1 ei gesplitst in geel en wit
Snufje zout
1 liter melk
500 gram (diepvries) frambozen
Suiker naar smaak

 

Bereidingswijze:

 
Voor de pudding
Meng de griesmeel met de suiker, het zout en de vanillepoeder in een klein kommetje en voeg hier een scheut melk en het eigeel aan toe. Roer hier een klontvrij papje van. Klop het eiwit stijf. Giet de rest van de melk in een grote steelpan en verwarm de melk al roerend totdat hij tegen de kook aan is. Voeg nu het griesmeelpapje toe en blijf roeren. De pap moet even een paar minuutjes koken anders wordt de griesmeel niet gaar. Nu moet de pan in een basin met koud water gezet worden om snel af te koelen tot je je vinger in de pap kunt steken. Sla als het zover is, de stijfgeklopte eiwit in een paar slagen door het papmengsel. Giet nu de warme pap in een voorgespoelde puddingvorm en strooi er nog een klein laagje suiker overheen tegen de vel vorming. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Voor de saus
Meng de frambozen in een pannetje met wat suiker (of honing) en verwarm dit tot de vruchtjes en de saus vloeibaar zijn geworden. Je kunt dit mengsel zeven als je niet van de pitjes houdt anders is de saus klaar en zowel warm als koud lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten