Translate

maandag 31 maart 2014

Witlof met ham uit de oven

Deze winter eindelijk een witlof recept gevonden dat de jongens lekker vinden. Het blijft een uitdaging om ze alle soorten groenten te leren eten. Nu dus weer eentje extra om af te vinken! 

 

Ingrediƫnten (5 pers.):

10 witlof stronken
10 plakjes biologische achterham
100 gram geraspte belegen kaas
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl melk
Vers geraspte nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
 

Bereiding:

Snijd de witlof in de lengte door en snijd het hart eruit en het kontje eraf. Kook de witlof 10 minuten in een pan met water en laat de stronkjes even uitlekken in een vergiet. Rangschik de witlof in een ovenschaal en leg de in plakjes opgerolde ham om en om rond de witlof.
Zet de oven aan op 200 graden celsius. Maak nu een bechamelsaus van de boter, bloem en de melk. Dit doe je door de boter op een laag vuurtje te smelten in een steelpannetje en de bloem toe te voegen, daarna onder voortdurend roeren de melk scheutje voor scheutje toe te voegen tot een mooie gladde saus. De saus op smaak brengen met de nootmuskaat, het zout en de peper. Giet de saus over de witlof en bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de voor verwarmde oven voor 10 minuten en doe de laatste paar minuten even de grill stand aan. Eten met gekookte aardappelen of met quinoa of gierst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten