Translate

maandag 10 maart 2014

Havermout chocolade hazelnoot koekjes

Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit Canada en uit de keuken van mijn tante Beverley. Het is door ons vertaald naar de Nederlandse ingrediënten en grammen in plaats van de cups & teaspoons maten. Het zijn heerlijke chocolate chip cookies waar je met een gerust hart een 2de van kunt nemen! Pelle bakt ze voor ons en maakt dan gelijk een dubbele hoeveelheid!


Ingrediënten:

150 gram zachte roomboter
130 gram lichte basterdsuiker
1/2 theelepel vanillepoeder
1 ei
150 gram havermout
150 gram (spelt) bloem of volkorenbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel koeksoda
Mespuntje zout
50 gram 70 % cacao chocolade tabletjes
50 gram gehakte hazelnoten
50 gram geraspte kokos
50 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat uit de oven. Leg hier alvast bakpapier op.
Doe de boter, suiker, vanillepoeder, en het ei in een kom. Snijd de boter met 2 messen in blokjes. Voeg de havermout, bloem, zout en het bakpoeder en koek soda toe. Meng het geheel tot een korrelige massa. Voeg de chocolade tabletjes, kokos, hazenoten en rozijnen toe en kneed nu met je handen alles tot een deegbal. Maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot en druk die plat in je handpalm en leg deze dan op de bakplaat. Ga zo door tot de bakplaat vol en het deeg op is. +/- 20 koekjes. Bak de koekjes zo'n 15 minuten in de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar ze in een blik of weckpot dan blijven ze lekker knapperig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten