Translate

donderdag 26 maart 2015

Mueslirepen

Deze mueslirepen zijn heerlijk als verantwoord tussendoortje, tractatie of hongerstiller na afloop van de zwemles. Het is een recept van Nigella Lawson waar ik dan zelf ook een kinderversie van heb gemaakt omdat mijn kinderen niet van gedroogde cranberries houden.


Ingrediënten:

1 blikje gecondenseerde melk (of gecondenseerde kokosmelk)
250 gram biologische havermout
75 gram geraspte gedroogde kokos 
100 gram gedroogde cranberries (100 gram pure chocoladetabletjes)
125 gram  zaden gemengd van de pompoen, zonnebloem en sesamzaad
125 gram ongezouten hazelnoten of blanke amandelen  (of ongezouten pinda's)
snufje zout


Bereidingswijze:

Bedek een bakblik van 23 x 33 x 4cm met bakpapier dat je even in een prop nat gemaakt hebt onder de kraan en verwarm de oven voor op 125°C. Verwarm de inhoud van het blikje gecondenseerde (kokos)melk in een steelpannetje totdat de inhoud mooi vloeibaar is geworden. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een kom en giet hier de vloeibare warme gecondenseerde melk over en roer dit mengsel heel goed door elkaar. Spreid het mengsel uit over de hele bodem van de vorm en druk het goed aan met een spatel zodat het mooi glad en gelijkmatig verdeeld is. Stop de vorm in de oven en zet de wekker op 45 minuten. Controleer dan even of het niet te snel gaat voordat je de laatste 15 minuten in laat gaan. Zet desnoods de oven dan iets lager. Zodra de tijd om is de vorm uit de oven halen en de koek met bakpapier en al uit de vorm halen en 15 minuten laten afkoelen. Nb. de koek is dan nog een beetje zacht. Na 15 minuten moet je de koek in de gewenste stukjes snijden anders lukt dat niet goed meer! Als de mueslirepen helemaal afgekoeld zijn, kun je ze tot 2 weken in een pot bewaren. Maar dat halen die bij ons thuis nooit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten