Translate

vrijdag 19 juli 2024

Hunkwee pudding met banaan

Hunkwee pudding met banaan is een echte oma Kitty klassieker. Ik heb deze pudding zo vaak met haar gemaakt en elke keer verbaasde ik me over haar ontzettend sterke en geoefende armspieren omdat ik al snel een lamme arm kreeg van het roeren in de warme puddingpap. Je hebt er heel erg rijpe bananen voor nodig en Hunkwee meel van het merk "cap bunga" dat ruikt heerlijk vanille achtig! Ook kun je de pudding niet in de ijskast laten afkoelen want dan komt er water op te staan. Hunkwee meel is het meel van vermalen groene taugé boontjes. Heel erg voedzaam en in Indonesië ook vaak gebruikt voor Cendol, kwee Lapis en andere puddingen.

Ingrediënten:

1 pakje Hunkweemeel van het merk "cap bunga" bij de toko verkrijgbaar
1 blik kokosmelk van 400 ml
1 blikje water
1 blikje melk of rijstemelk
9 eetlepels witte suiker
een snufje zout
3 bananen in stukjes gesneden
1 zakje vanillesuiker of 1 dopje pandan essence (toko)


Bereidingswijze:

De kokosmelk met het blikje water en een half blikje melk aan de kook brengen op middelgroot vuur. Nb. gebruik daarbij het blikje kokosmelk als maatblik voor het water en de toe te voegen melk. 
Hunkweemeel met de suiker, zout en pandan essence mengen met de rest van de melk tot een klontvrij papje roeren en dit onder voortdurend roeren toevoegen aan de hete kokosmelk. Blijf roeren tot dat het mengsel glazig ziet en de pap gaar is. De pan in een bak koud water zetten en al roerend afkoelen totdat je er een vinger in kunt steken. De banaan in stukjes er door mengen en de pap in een puddingvorm gieten die van te voren nat gemaakt is. De pudding laten afkoelen (bijvoorbeeld buiten of in de kelder). Daarna is hij in stukjes te snijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten