Translate

vrijdag 19 juli 2024

Cheesecake uit Polen

"Mag ik het recept van de lekkerste taart op aarde?" Appte Pelle mij, doelend op de Poolse cheesecake die wij vaak bestellen bij het café van Pałac Lenno in Wlen. Pelle en zijn vriend Lieuwe hebben hem gemaakt en het resultaat mag er zijn!

Tadaaaa! 
Voor de taartbodem:

Springvorm 26 cm 
150 gram boter
2 eigelen
⅓ cup suiker
2 cups bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout

Bereiding:
Meng alles samen tot een deegbal. Rol deze uit en bekleed daarmee de bodem en zijkanten van de springvorm. 

Voor de vulling:
450 gram kwark
2 eieren splitsen in geel en wit
1 cup suiker verdeeld in ⅔ en ⅓ cup
30 gram custardpoeder
1 zakje vanillesuiker 
sap van een kleine citroen
⅓ cup olie
1 ⅓ cup melk
Snufje zout. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de kwark met ⅔ cup suiker. Voeg de 2 eigelen, de custardpoeder, de vanillesuiker, het citroensap, de olie en beetje voor beetje de melk toe. Roer goed tot een klontjes vrije massa. Dit mengsel is best vloeibaar. Giet dit mengsel op de taartbodem en bak 45 minuten in de oven. 

Klop ondertussen het eiwit stijf met het snufje zout. Zodra dit op zijn kop gehouden kan worden, is het stijf genoeg. Voeg dan de laatste ⅓ cup suiker toe. 
Haal de taart na 45 minuten uit de oven en strijk het eiwit mengsel er bovenop. 
Bak de taart nog 15 minuten in de oven. 

Laat de taart helemaal afkoelen op een koude plek. Er onstaan dan gouden dauw druppeltjes op de taart! 

Smacznego ! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten