Translate

vrijdag 19 juli 2024

Poolse kruimel fruit taart

In ons vakantiehuis in Debowy Gaj hebben we de ovenstand van onze combi grill oven ontdekt. Dit bood perspectief om ons lekker uit te leven op de Poolse taart recepten. Pruimen en mirabellen uit eigen tuin en allerhande klein fruit op de boerenmarkt. Behalve lekkere taarten bakken , kun je hier ook je wintervoorraad aan jam en gelei maken. Deze kruimeltaart heeft een verse fruitcompote als vulling waarvoor je elke lekkere combinatie aan klein fruit kunt gebruiken.


Ingrediƫnten :


Bereiding :

Verwarm de hete lucht oven voor op 170 graden. Meng de ingrediƫnten voor het deeg en kneed dit vlot tot een mooie deegbal. Verdeel deze in 2 ongelijke stukken en doe het kleinste deel in de diepvries, het grootste stuk in de koelkast.
Maak nu het klein fruit schoon, ontpit de pruimen en doe dit in een pan met de suiker. Verwarm dit mengsel totdat de suiker goed is opgelost. Neem het deeg uit de koelkast en bekleed hiermee een ingevette bakvorm. Zowel de bodem als de zijkanten. Spreid hier de 3 eetlepels havermout over uit. Schep nu het warme klein fruit mengsel uit de pan zonder al te veel sap en leg dit op het deeg in de bakvorm. Pak nu het kleine stuk deeg uit de diepvries en rasp dit met de grove zijde van een staande rasp op de taart. Verspreid de kruimels gelijkmatig. Doe in de oven voor 20 minuten. Laat de taart afkoelen en strooi er poedersuiker over heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten